Gewoonten, zinvol of niet?

Gewoonten Zinvol of niet?

Sta jij wel een stil bij alle gewoonten die je hebt? Meestal niet, je denkt er niet bij na, je doet het gewoon! Toch kan het je veel opleveren om je gewoonten eens onder de loep te nemen. Maak de afweging of die ene gewoonte je iets oplevert of niet. Heb je voorbeeld de gewoonte om twee keer per dag na het eten je tanden te poetsen? Niets aan doen! Dat levert een bijdrage aan je gezondheid. Drink je altijd een wijntje (of twee, of drie, of ….) als je thuis komt, om te kunnen ontspannen? Nou…., dat zou wel eens een gewoonte kunnen zijn die je uiteindelijk meer schade brengt, dan dat het je wat oplevert. Misschien is deze gewoonte wel het veranderen waard.

Mijn gewoonten

In de afgelopen weken heb ik ook naar mijn gewoonten gekeken. Ik voelde mij al een tijdje wat energieloos en daar wilde ik wat aan doen. Meer energie, zodat ik ook meer voor elkaar krijg. Ik heb besloten dat ik een aantal gewoonten ga afschaffen. Zo wil ik bijvoorbeeld geen alcohol meer drinken op zondag tot en met donderdag en daarnaast wil ik minder ‘slechte’ koolhydraten eten. Een aantal gewoonten wil ik invoeren: iedere dag yoga (ook op het werk), minimaal 45 minuten wandelen, om 23.00 uur naar bed en om 7.00 uur op. Mijn gewoonten hangen met elkaar samen, dat maakt het makkelijker om ze te veranderen. Meer energie door gezond te eten en te drinken, voldoende te slapen, te bewegen en te ontspannen.

Ik hou dit nu bij in een gewoonte tracker. Een lijstje waarop ik iedere dag aan vink of het mij gelukt is om mijn gewoonte voor die dag te veranderen. Ik geef daarbij ook aan waarom het wel of niet is gelukt. Het geeft mij inzicht in de patronen die mij laten vervallen in oude, niet wenselijke gewoonten en de obstakels die ik ben tegengekomen om nieuwe gewoonten te integreren. Heel simpel en echt heel handig.

Van verlangen naar doen!

Het veranderen van gewoonten is onderdeel van het proces van het bewust worden van wat je écht wil in het leven naar de vrijheid voor jouw keuzes. Als lifecoach kan ik je daarbij helpen. Je kunt ook deelnemen aan het groepstraject ‘Van verlangen naar doen!’. Het eerstkomende groepstraject start op in maart 2019. In vier bijeenkomsten ondersteunen wij jou bij het vinden van de vrijheid voor jouw keuzes, zodat jij het leven kan leiden dat bij jou past en waar je gelukkig van wordt. Je kunt dit traject ook individueel volgen.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op!

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Laat je gegevens dan hieronder achter.

[mc4wp_form id=”556″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *