2020 – nieuwe kansen, maak keuzes!

2020 – een nieuw jaar! Een jaar waarin je weer alle kansen hebt om te gaan doen waar je echt blij van wordt, maar MAAK KEUZES!

Welke keuzes maak ik?

Keuzes maken moet iedereen, dat hoort bij het leven en dat geldt ook voor mij. Ik heb daarom in de afgelopen weken alles op een rijtje gezet, knopen doorgehakt en keuzes gemaakt. En dat voelt goed! Een aantal dingen ga ik afbouwen of stopzetten, zodat ik alle ruimte heb voor nieuwe dingen. In 2020 ga ik mij focussen op een volgende stap in mijn loopbaan en ga ik mij inzetten als mentor voor vrouwen die ambitie hebben, die carrière willen maken, die leiders willen worden EN die dit willen combineren met de zorg voor hun gezin. Mijn ervaring op dit vlak wil ik graag delen, omdat ik het belangrijk vind dat méér vrouwen het leiderschap op zich gaan nemen en er daardoor een meer evenwichtige verdeling ontstaat tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap.

Ervaringen

In het najaar van 2019 hebben verschillende vrouwen met verschillende achtergronden hun ervaringen over het combineren van ambitie en zorgtaken met mij gedeeld. Deze vrouwen hebben de keuze gemaakt om hun ambitie waar te maken, terwijl ze daarnaast ook de zorg hebben voor een gezin met jonge kinderen.

Wat opvalt is dat deze vrouwen hun zorgtaken delen met hun partner EN dat ze werken bij een organisatie die flexibel is met betrekking tot werktijden. Er is sprake van vertrouwen. En dat laatste is bijzonder belangrijk, want als jouw werkgever bang is dat jij liever de was doet dan je werk, dan werkt het natuurlijk niet. Bovendien is dan ook duidelijk dat jouw werkgever niet begrijpt hoe belangrijk je werk voor jou is. Daar valt dus wel het een en ander te winnen en daar heb je zelf een rol in. Maak de keuze voor jezelf en ga het gesprek aan!

En jij?

Nu heeft niet iedereen een partner met wie de zorgtaken gedeeld kunnen worden. Ik heb jarenlang als alleenstaande moeder een fulltime baan gecombineerd met de zorg voor mijn toen nog jonge kinderen. Je begrijtp dat ik dat niet alleen heb kunnen doen en daarom heb ik veel oppas aan huis gehad. Gelukkig had ik daarnaast ook een flexibele werkgever. Ik kon daarom regelmatig thuis zijn als de kinderen uit school kwamen, kon ik werken als de kinderen op bed lagen en in de weekenden. Dat moet je natuurlijk wel willen. Je moet keuzes maken. En dat zou ik jou willen meegeven voor 2020. Durf te gaan voor wat jij echt wilt! Maak keuzes! Iets meer hierover lezen?

Zou jij eens willen sparren over de keuzes die jij kunt maken maken? Neem dan gerust contact op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *