Verlangen, zet de koers uit en pak het roer!

Verlangen. Photo by Joseph Barrientos on Unsplash

Verlangen

Verlangen… het woord geeft mij soms een melancholisch gevoel. Verlangen naar wat vroeger was, naar wat eerst was. Verlangen naar waar je bent geweest. Verlangen als een ander woord voor heimwee. Heimwee naar hoe het was. Verlangen naar het verleden.

Verlangen….een vurig woord. Verlangen naar iets wat je heel erg graag wilt, maar niet hebt. Verlangen met de wil om te bereiken waar je naar verlangt kan een heel sterke drive zijn. Het kan je gedrag sturen. Verlangen naar een plek om te wonen, naar een droombaan, naar ………… Verlangen naar de toekomst

Iets wat je niet hebt

Verlangen heeft te maken met iets wat je niet hebt, wat je nu mist, maar wel wilt. Verlangen is een diep gevoel, een gevoel vanuit je hart of vanuit je buik of vanuit allebei. Verlangen is het roer van je leven. Jouw verlangen stuurt je keuzes en daarom is het zo ontzettend belangrijk om te weten wat je echt, diep van binnen wilt. Weten wat je wilt! Als je je daarvan bewust bent, dan kan je iedere dag opnieuw kiezen voor datgene dat jou leidt naar jouw doel. Dat doel is een gevoel. Stap voor stap creëer je het leven dat jij wilt leiden.

Rechter worden

Onlangs had ik een kort gesprekje met een collega. Zij is advocaat geweest, nu docent Rechten en daarnaast heeft ze een eigen juridisch adviesbureau. Ze heeft twee jonge kinderen en een man die een eigen succesvolle juridische carrière heeft. We hadden het over loopbaanontwikkeling, wensen over wat we zouden willen bereiken en zij wilde heel erg graag rechter worden. Echt héél erg graag! Toen ze dat zei zag je een diep verlangen liggen. Tijd was er niet, maar anders had ik haar gevraagd waarom zij zooooo graag rechter wil worden. Waarom? Wat voor gevoel geeft het haar als ze rechter is? Wat doet dat met haar?

Positieve emoties

Is het de status? Is het waardering? Wil ze zich besluitvaardig voelen? Betrouwbaar? Erkend? Machtig, rechtschapen, trots of waardevol? Allemaal positieve emoties, die ten grondslag kunnen liggen aan haar wens om rechter te worden. Welke emotie zit in de kern van haar verlangen?

En…. Is zij afhankelijk van het rechterschap om zich zo te voelen, om de positieve emoties te ervaren? Of kan ze dat ook op een andere manier ervaren, bij een andere baan, andere omstandigheden.

Stel dat het echt om het rechterschap gaat en zij alleen via het rechterschap de positieve emoties kan ervaren waar ze naar verlangd. Dan heb je een heel duidelijk doel en dat maakt het makkelijk om er een stappenplan aan te koppelen. Hiermee zet je je koers uit en vaar je naar de juiste haven.

Heb jij jouw koers al gevonden?

Zie je het belang van weten waar je echt diep van binnen naar verlangd? Weten hoe je je wilt voelen? Heb jij de juiste koers al gevonden?

Voel je je wat onrustig en weet je niet goed waar jij naar verlangt? Wat jij wilt bereiken? Hoe jij je wilt voelen? Met mijn kennis en ervaring als coach, jurist, manager, werkende moeder kan ik je daarbij helpen. Neem gerust contact op om eens vrijblijvend te sparren.

Waarom ik dit doe

Waarom ik dit doe? Omdat ik het zo belangrijk vindt dat vrouwen zich vrij voelen om hun eigen keuzes te maken, te gaan voor wat zij willen en zonder dat ze zich (over)belast voelen door schuldgevoelens ten aanzien van gezin, partner, familie, vrienden…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *