Trajecten voor succesvolle veranderingen

Life coaching gaat om het vormgeven van je leven, succesvolle veranderingen en een ontdekkingsreis naar jouw geluk. De centrale vraag hierbij is ‘Hoe wil ik mij voelen?’. Ik wil mij bijvoorbeeld heel graag energiek voelen, vol levenslust en plezier. De doelen die voor mij hierbij horen zijn: iedere dag yoga doen, wandelen met de honden, werk dat ik leuk vind en waarbij ik het gevoel heb dat ik mensen kan stimuleren om zich verder te ontplooien en lachen! Veel lachen! Uit deze doelen volgt dat ik bepaalde zaken wel en niet moet doen. Ik moet de dingen doen die bijdragen aan mijn doelen en de dingen laten die mij belemmeren om mijn doelen te bereiken. Ik heb er daarom voor gekozen om iedere dag een uur eerder op te staan, zodat ik voldoende tijd heb voor mijn yoga practice en een lange wandeling met de honden.

Zo heb ik meerdere verlangens omgezet in doelen en alles wat ik doe, staat in het teken van deze verlangens. Voordat ik iets doe, vraag ik mij af of dit gaat bijdragen aan mijn verlangens, mijn doelen. Soms gaat het om kleine doelen, maar het kan ook gaan om grote doelen.

Succesvolle veranderingen

Succesvolle veranderingen kan je meestal niet van de ene op de andere dag bereiken. Dit gaat in kleine of grotere stappen. De eerste stap gaat om verlangens. Hoe groot of klein je verlangens ook zijn, het gaat om de vraag ‘hoe wil ik mij voelen?’. Vervolgens ga je onderzoeken wat jij nodig hebt om je te voelen, zoals je wilt. Dan stel je je doelen vast, maakt een planning en gaat aan de slag. Het vraagt onderzoek naar jezelf, naar je motivatie, naar je capaciteit en bij dit onderzoek kan ik jou helpen.

De 5 stappen
  1. Ontdekken wat jouw diepste verlangens zijn
  2. Verbinden van verlangens aan doelen
  3. Onderzoek naar de hulpmiddelen die je nodig hebt en een plan maken
  4. Doen!
  5. Evalueren en eventueel bijstellen
Persoons- en ontwikkelingsgerichte coaching

Als life coach is mijn benadering persoons- en ontwikkelingsgericht. Hierbij maak ik gebruik van verschillende tools, waaronder NLP (neuro linguïstisch programmeren) , RET (rationeel-emotieve therapie), EFT (emotional freedom tapping) en de Creatiespiraal. Als gecertificeerd Profile Dynamics® consultant kan ik je ook op basis van een drijfverenanalyse ondersteunen bij het ontdekken van jouw drijfveren, met wie je van nature wel of niet goed kunt samenwerken, wat veranderingen doen met jou en welke stijl van leiderschap het beste bij jou past.

Herkenbaar?

Waarschijnlijk is dit herkenbaar voor jou. Ik kan jou helpen in jouw traject voor succesvolle veranderingen, bij het ontdekken van jouw verlangens, naar de dingen die je ‘moet’ doen om je gelukkig te voelen, vol passie en flow. Dat kan via een individueel traject of via het groepstraject Happy Change. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op.