Delen en verbinden

Elly van Exel - life coach

Zondagmorgen neem ik altijd wat uitgebreider de tijd voor de social mediaposts van de mensen die ik volg. Het viel mij op dat het thema van deze week te maken had met jezelf uitspreken, laten zien wie je bent, willen delen en verbinden en de daarbij behorende kwetsbaarheid. Janna Krooshoop, bijvoorbeeld, heeft hierover iets moois geschreven op Instagram.

Ik vind het een mooi thema, want er gaat zoveel aan vooraf. Voordat je jezelf kunt uitspreken, moet je wel goed weten wat jouw waarden en overtuigingen zijn. Wat is voor jou belangrijk in het leven? Wie ben jij en wat kan en wil jij bijdragen?

Weten wie je bent en wat jouw waarden zijn is de eerste stap om je te kunnen uitspreken. Weet jij wat jouw belangrijkste waarden zijn? Wat drijft jou? Wat vindt je werkelijk belangrijk? Maak eens een top vijf van jouw belangrijkste waarden. Om je op weg te helpen: aandacht geven, assertiviteit, autonomie, avontuur, balans, betrouwbaarheid, gemak, gezondheid, harmonie, hulpvaardigheid, ontmoeten, optimisme, overvloed, pionieren, trouw, uitdaging, veelzijdigheid, verantwoordelijkheid, vertrouwen.

Als je jezelf kunt uitspreken, omdat je weet wat jij wilt delen om te verbinden, dan moet je dit ook nog durven. Dan moet je jezelf laten zien en er rekening mee houden dat ‘mensen wat van je vinden’. Dat ze iets anders vinden dan jij of dat ze iets vinden van jou! Nog erger, dat jijzelf iets vindt van jezelf. Wie ben jij dan wel?

Als je weet wat jouw waarden zijn en wat je van daaruit wilt delen om te verbinden, zal je dus ook moeten durven om kwetsbaar en onzeker te zijn. Durf te laten zien dat je niet perfect bent. Kwetsbaarheid is een emotie waar niet veel mensen zich prettig bij voelen. En toch…. als je de kwetsbaarheid kunt omarmen, dan durf je te gaan delen en te verbinden. Je relaties verdiepen zich en je gaat je goed voelen bij wat jij wilt. Je durft keuzes te gaan maken, die passen bij jou en die jou gelukkig maken, voldoening geven. En…je kunt er zoveel anderen weer mee helpen.

Het is makkelijker opgeschreven dan gedaan en ik spreek uit eigen ervaring. Het schrijven van deze blog is niet moeilijk, maar het plaatsen is iets anders. Niet vanuit mijn rol als coach en yogadocent, wel vanuit mijn rol manager. Wat als mijn collega’s dit nu heel erg zweverig vinden? Nemen ze mij dan nog wel serieus?

Tja…. Mijn belangrijkste waarden zijn: verbondenheid, openheid, autonomie, doen wat je zegt en integriteit. Als ik dit stukje nu niet plaats, dan handel ik niet overeenstemming met wat ik belangrijk vind. Dus laat ik het risico maar nemen….

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn blogs en het laatste nieuws, laat dan hieronder je naam en mailadres achter:

[mc4wp_form id=”556″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *