GRRRRRR!!!!

Herken je dit gevoel? GRRRRR…………
Nu is het tijd om even hééél snel te ontspannen!

Hoe doe je dat? Volg onderstaande simpele tips, die ongelooflijk snel resultaat hebben:

Open je mond wijd open, steek je tong naar buiten en roep heel hard AAAAHHHHHH…

Dans minimaal een minuut lang zo gek mogelijk!

Zit je in vergadering en erger je ongelooflijk aan een collega die maar blijft dooremmeren? Stel je dan eens voor dat hij/zij in ondergoed, met een gek hoedje op, door de ruimte rent.

Adem heel bewust langzaam in en uit, waarbij je in- en uitademing even lang laat zijn

Stretch en beweeg je nek en schouders. Vaak trek je onbewust je schouders wat op en dat zorgt voor spanning en soms ook hoofdpijn.

Stress

Stress is slecht voor je hersenen en je lijf. Je kunt het niet altijd voorkomen en dat hoeft ook helemaal niet, maar wat je wel MOET voorkomen is dat je te VAAK en te LANG stress hebt. Dit is namelijk vreselijk slecht voor je hersenen. Je kunt er zelfs lichamelijk ziek van worden.

Als stress te lang aanhoudt, ontstaat er een vicieuze cirkel waardoor je stress krijgt van stress. De structuur van de hersenen veranderen onder invloed van stress en dat veroorzaakt weer dat je minder goed kunt relativeren, dat je beren op de weg ziet die er misschien niet zijn en dat je ook minder empathisch wordt. Allemaal negatieve gevolgen, die op zich zelf ook weer stress veroorzaken en het gevolg is dat je stresslevel steeds hoger wordt (zie afbeelding hieronder).

Je kunt dus beter voorkomen dat de stress zich opstapelt. Zorg dat je tussen de stress-veroorzakende gebeurtenissen door, jouw stresslevel weer laat dalen. Dan heb je toch ruimte om te steeds weer te pieken, maar verminder je het negatieve effect van stress op je hersenen en lichaam. Het stresslevel wordt tussentijds teruggebracht en stijgt daardoor minder.

Niet precies weten wat je wilt bereiken of het combineren van ambitie en de zorg voor een gezin, zijn factoren die stressverhogend kunnen werken. Kan jij hierbij wel wat hulp gebruiken, dan is een coachingstraject misschien wel iets voor jou. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op en boek een gratis sessie. In deze sessie kunnen we kennismaken, kan je aangeven waar je tegenaan loopt en kunnen we samen bekijken of ik jou kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *