Hoe weet je nou wat je echt wilt?

Wheel of live - levenswiel
Hoe weet je wat jij wilt?

Soms is het heel duidelijk. Je weet precies wat je wilt, maar soms is het niet zo helder. Je hebt dan vaak een gevoel van onbehagen en onrust. Althans, zo werkt het bij mij. Ik heb dagen waarop ik gewoon niet lekker in mijn vel zit. Ik verveel mij, weet niet goed wat te doen, heb nergens zin en mijn energieniveau is heel laag. Inmiddels weet ik dat er dan iets aan de hand is. Ik wil iets, maar ik kan niet zo goed de vinger leggen op wat ik nu precies wil.

Levenswiel

Ik ga dan aan de slag met mijn levenswiel. Binnen de coaching wordt het levenswiel gebruikt om in kaart te brengen hoe tevreden je bent op verschillende levensgebieden. Op verschillende aspecten beoordeel ik dan de kwaliteit van mijn leven en dat geeft mij dan inzicht in waar het niet zo lekker loopt. Het wiel rolt dan niet mooi, want er zit een hobbel in.

In de afbeelding hierboven vind je een voorbeeld van het levenswiel.

Je kunt zo’n wiel heel goed voor jezelf maken. Geef op een schaal van 1 tot 10 aan hoe tevreden je bent als het gaat om:

1. Gezondheid en beweging
2. Creativiteit, tijd voor jezelf, ontspanning
3. Zelfontwikkeling
4. Romantische relaties
5. Maatschappelijke betrokkenheid
6. Relatie met familie en vrienden
7. Sociaal leven
8. Carrière en financiën

Waar sta jij nu?

Waar sta je en waar zou jij willen staan? Als je dat in kaart brengt, dan zie je waar het niet lekker loopt en waar jouw onrust vandaan komt. Waar zou je meer tijd en aandacht aan willen besteden? Waar zou jij juist minder tijd aan willen besteden? Vervolgens stel je jezelf de vraag waarom je dat nu nog niet doet. Wat zijn je belemmeringen? Dan kan je vervolgens bepalen wat voor jou prioriteit heeft en wat je hier aan gaat doen. Het levenswiel is een middel om te onderzoeken wat jij wilt, wat jouw verlangens zijn en dan doen!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste berichten en blogs? Schrijf je dan in.

[mc4wp_form id=”556″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *