Me-time: waarom zo belangrijk?

Me-time: een moment alléén voor jou!

Gun jij jezelf voldoende me-time?

Het antwoord op deze vraag is zo ontzettend belangrijk als het gaat om weten wat jouw verlangen is. Weten wat jij vurig graag wil, maar nog niet verwezenlijkt hebt. Verlangen levert een drijvende kracht op die jouw gedrag stuurt.

Als jouw diepste verlangen is vervuld, dan ervaar je een gevoel van bevrediging, van genoegdoening, tevredenheid. Je hebt alles op alles gezet om te bereiken wat je wilt en dit geeft je rust. Het maakt je gelukkig en het heeft een positief effect op je gezondheid. Als je voldaan en tevreden bent, geloof je in jezelf en voel je je krachtig.

Het is daarom belangrijk om te weten wat jouw diepste verlangen is. Dat is helaas niet altijd zo duidelijk. Soms verlang je innig naar iets en doe je er alles aan om te bereiken dat dit verlangen wordt vervuld. En als het zover is, dan merk je dat je hier toch niet gelukkig van wordt. Dan klopt er iets niet. Je voelt je leeg, niet voldaan.

Je hebt dan wel heel erg naar iets verlangd, maar dat blijkt dan achteraf een schijnverlangen te zijn. Het verlangen naar rijkdom, naar materiële zaken, naar genot. Dit kunnen allemaal schijnverlangens zijn, die uiteindelijk geen vervulling bieden en die maken dat je blijft zoeken naar wat je werkelijk verlangt.

Op de zoektocht naar jouw diepe verlangen kan het je helpen om me-time te claimen, om stil te staan bij hoe je je wilt voelen, welke waarden voor jou belangrijk zijn. Het gaat namelijk niet om de hoeveelheid euro’s, maar om het gevoel dat dit geeft. Het gaat niet om hoe bekend je bent, maar om het gevoel dat dit je geeft. Het gaat niet om de grote auto of de status van een beroep, maar om het gevoel dat dit je geeft. Als je dit kunt verwoorden voor jezelf, dan leer je je diepste verlangen kennen. Dit kost tijd en rust. Rust om stil te staan bij vragen over wat jou drijft, wat jij vurig wenst. Om na te denken over de verlangens die al wel vervuld zijn en het gevoel dat dit je gaf/geeft.

Gun jij jezelf voldoende me-time om bij deze vragen stil te staan? Tijd waarin niemand je mag storen? Het kan heel goed zijn dat je zelf moeten wennen aan deze tijd of dat je omgeving er op rekent dat er altijd voor hen bent. Begin dan eens met een paar minuten per dag en bouw deze tijd steeds iets uit. Veranderingen hoef je niet altijd heel radicaal in te voeren, langzaam opbouwen is prima. Een kleine verandering is voor jezelf makkelijker vol te houden en wordt door andere sneller geaccepteerd.

In mijn praktijk ondersteun ik mensen die worstelen met bovenstaande vragen, die het lastig vinden om hun grenzen aan te geven om bijvoorbeeld voldoende me-time te kunnen en durven claimen. Als je meer informatie wenst over wat ik voor jou kan betekenen, neem dan contact op. Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos, kan face-to-face, telefonisch of via Skype.

Bron: Margriet Wentink, “Je verlangen, dwaallicht of kompas”, tweede druk, Uitgeverij Mens!, Tiel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *