Moet jij ook zoveel?

moet

Eigenlijk is je leven wel oké. Je woont naar je zin, je hebt werk dat je wel leuk vindt, je kunt leuke dingen doen met leuke mensen. Niets aan de hand, toch? Of wel? Moet jij ook zoveel?

Knaagt er iets, maar weet je niet zo goed wat dat is? De kans is groot dat je een leven leidt dat wordt geregeerd door de dingen die je MOET doen. En je MOET dat, omdat je dat vooral zelf vindt. Jouw lat ligt waarschijnlijk hoog. Je wilt niemand teleurstellen. Iemand moet het doen. Je kunt het overlaten aan een ander, maar dan kan je het net zo goed zelf doen. Niemand doet het, zoals jij het zou doen. Je voelt je schuldig als je het niet doet. Het lijken allemaal keuzes die je zelf maakt en toch voel je niet (meer) de vrijheid om die keuzes te maken.

Ergens sluimert er een verlangen, naar iets. Een ander leven, met meer vrijheid om zelf te kiezen, een leven waarin je minder ploetert, meer lol hebt. Een leven waarin wat je doet, er ook echt toe doet.

Hoe lang is het geleden dat jij de tijd nam voor jezelf? Om iets te doen waar je echt vol van kan genieten? En wat zou dat dan zijn? Hoe ziet een dag eruit als je kunt doen wat je zelf wil? Los van alle beperkingen, zoals tijd, geld of relaties? Durf jij te dromen? Eén dag! Hoe ziet die ene dag eruit?

Tip

Het kan lastig zijn om bij dat verlangen te komen, maar onderstaande tip kunnen je hierbij helpen.

  1. 1. Ga de natuur in, zoek een rustige route uit, zodat je niet teveel mensen tegenkomt.
  1. 2. Begin met lopen en schenk aandacht aan wat je hoort, ziet en ruikt.
  1. 3. Voel heel bewust hoe je voeten neerzet.Hoe wikkel je af?Hoe voelen je kuiten?Hoe voelt de ondergrond?
  1. 4. Als je merkt dat je gedachten niet meer wervelen, zoek dan een rustige plek om te gaan zitten.
  1. 5. Luister naar jezelf. Observeer je lichaam, je gedachten en ademhaling. Adem een paar keer diep in en uit.
  1. 6. Ga dan dromen. Droom over hoe jouw mooiste dag eruit ziet.Gebruik al je zintuigen om te visualiseren.

Doe dit zo vaak als je wilt, net zolang tot je in detail kunt beschrijven hoe jouw dag eruit ziet. Zie de patronen en ontdek wat jouw diepste, weggestopte verlangen is.

Er zijn nog veel meer manieren waarop je contact kunt krijgen met je gevoel. Belangrijk is dat je je gedachten los kunt laten en dat je verbinding maakt met je wat je voelt. Ga voelen en niet redeneren. Laat je vooral niet weerhouden door alle belemmeringen waarvan je denkt dat die er zijn.

Dat is de eerste stap naar de vrijheid voor jouw keuzes. In 6 stappen kan je deze vrijheid bereiken. Je gaat van verlangen naar doen! Naar blijvende succesvolle veranderingen in je leven die jou gelukkig maken.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste berichten en blogs? Schrijf je dan in.

[mc4wp_form id=”556″]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *